KLIK OP BOVENSTAANDE AFBEELDING OM NAAR DE HOMEPAGE/HOOFDPAGINA TE GAAN

vrijdag 1 februari 2013

13-13


Op het moment dat ik dit stukje schrijf (maandag) is de afloop van de Velpse zwembaddiscussie nog niet bekend. De Rhedense raad zou afgelopen dinsdag kiezen uit twee opties: een gezamenlijk zwembad met Arnhem aan de Arnhemsestraatweg of een zwembad aan de Velpse Reigerstraat dat samen met sportcentrum Jagyba, zwemverenging PFC Rheden en de opleiding “sport en bewegen” van ROCA12 wordt geëxploiteerd. In oktober ontstond een patstelling. De Arnhemse optie werd verworpen. Een voorstel van CDA’er Frijlink om te kiezen voor de Reigerstraat kreeg ook geen meerderheid. BenW lieten daarop een aanvullend onderzoek uitvoeren. Die studie bracht beide opties (vooral financieel) dichter bij elkaar. Daarnaast kwam PFC Rheden met een derde mogelijkheid op de proppen: een sobere uitvoering van de optie Reigerstraat die miljoenen minder kost dan de uitvoering die al op tafel lag. Als u dit leest is het resultaat bekend. Of niet! Misschien haalt geen van de voorstellen het.

BenW willen met de gemeente Arnhem in zee. Het is de vraag of de raad het college volgt. GroenLinks vervult daarin een sleutelrol. In oktober stemde GroenLinks tegen beide opties. De partij heeft haar mond vol over het burgerinitiatief en heeft nu een uitgelezen kans om daar inhoud aan te geven en voor de Reigerstraat te kiezen. Maar is GroenLinks consequent of volgt ze gedisciplineerd het college? CDA’er Frijlink, in oktober de drijvende kracht achter het amendement om voor de Reigerstraat te kiezen, tweette onlangs dat hij twijfelde. Dat is vast een pesterijtje. Draaien is geen optie! Het CDA kiest voor de “Reigerstraat”. De PvdA heeft het alternatieve voorstel van zwemvereniging PFC Rheden voor een goedkoop zwembad omarmd. Als dat niet lukt dan kiest de partij sowieso voor de Reigerstraat. Het standpunt van Gemeentebelangen is onbekend maar schat ik ook op de Reigerstraat. De keuze van de overige partijen is helder. SP en Groep Pieper-Rook kiezen voor de “Reigerstraat”.  VVD,  D66 en CU  voor “Arnhem”.

Daarom voorspel ik dat er opnieuw geen keuze wordt gemaakt. De stemmen staken. Het wordt 13-13! Als u dit leest zult u eindelijk van mijn helderziende gaven overtuigd zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten