KLIK OP BOVENSTAANDE AFBEELDING OM NAAR DE HOMEPAGE/HOOFDPAGINA TE GAAN

vrijdag 19 oktober 2012

Nanananana!


Gedeputeerde Staten van Gelderland stellen voor om brieven van “veelschrijvers” zo snel mogelijk van het bureau naar de prullenbak te verhuizen. Volgens hen zijn veelschrijvers ‘burgers, instellingen of (semi)politieke groeperingen die met grote regelmaat bezwaarschriften en klachten indienen naar aanleiding van onder meer Wob-verzoeken en andere geschriften.’

Deze correspondentie wordt voortaan centraal afgedaan. Dat geldt ook voor brieven die aan Provinciale Staten en commissies zijn gericht. Gedeputeerde Staten nemen dat werk graag uit hun handen. Officieel omdat de ambtelijke organisatie er veel werk aan heeft. In werkelijkheid hebben zij het gemunt op één specifiek iemand die lastige vragen stelt en er geen genoegen mee neemt als hij met een kluitje in het riet wordt gestuurd.

Het meervoud “veelschrijvers” is misleidend. Het gaat vooral om één persoon: Joop Zijlstra uit Ellecom. Het voorstel heeft ook een werktitel: “Pilot Papier Hier”. Onversneden Gelderse humor! Erg geestig!

De heer Zijlstra legt de provincie en de gemeente geregeld het vuur aan de schenen met vragen over de Traverse Dieren. Vooral het voornemen om weg en spoor bij Hof te Dieren te bundelen is een heikel punt. Volgens de Milieu Effect Rapportage van de provincie zelf is die bundeling slecht voor de natuurwaarden. Maar de provincie (en in diens spoor de gemeente Rheden) beweert dat de wegverlegging door het rijk is opgelegd.

Bewijs voor die voorwaarde ontbreekt. Integendeel! Het rijk heeft eind 2010 verklaard dat de wegverlegging géén voorwaarde is voor de rijksbijdrage en dat het initiatief daartoe juist bij de provincie lag.
Kosten 6 miljoen euro.

Intussen raken huizenbezitters aan de Burgemeester Willemsestraat, aan de andere kant van Dieren, in de knel. Het Traverseplan zet hen op een eiland in een zee van voorbijrazend verkeer. Er is echter geen geld om hen uit de problemen te helpen. Wrang! Het belang van adellijk grootgrondbezit gaat vóór de miezerige belangetjes van het plebs.

Zijlstra is vasthoudend. Hij laat zich niet afschepen.
Dan zie je als machteloze overheid nog maar één uitweg. Dan val je terug in kleutergedrag. Je stopt de vingers in de oren en neuriet: NANANANANA!