KLIK OP BOVENSTAANDE AFBEELDING OM NAAR DE HOMEPAGE/HOOFDPAGINA TE GAAN

vrijdag 1 april 2011

Begrip

Lieve mensen,

Hartelijk dank voor uw medewerking aan de enquêtes voor de Rhedense Keuze. Haha, het was wel lachen op het gemeentehuis hoor. U had kunst en cultuur bovenaan het bezuinigingslijstje geplaatst. Dat daarbij niet direct aan de bibliotheek werd gedacht wisten wij natuurlijk ook wel maar dat hadden wij er expres niet bijgezet. Zo’n vraag zou heel andere reacties opleveren dan wij nodig hadden. Ja, u bent er mooi ingetuind. U wilt dat we korten op cultuur en u wordt op uw wenken bediend. De bibliotheek gaat er als eerste aan. U hebt er immers zelf om gevraagd. Ik lach me ’n kriek. Eigen schuld dikke bult.

Monumenten stond als tweede op uw lijstje. Maar dat is maar hoe je het bekijkt. Officieel vallen de tuinen van Middachten daar ook onder maar volgens ons had u die niet op het oog. Zo’n bezuiniging kunt u dus nooit bedoeld hebben. Ziet u wel dat wij u begrijpen! Trouwens, wij gaan onze relatie met de grafelijke familie niet op het spel zetten voor ’n paar rot centen.

Het college vindt het dan ook heel erg belangrijk dat Middachten geen hinder van de crisis ondervindt. Bovendien zijn we bezig om onze Grien Vellie-droom te realiseren en daar kunnen wij dit soort grappen op dit moment niet bij gebruiken. Trouwens, we gaan helemaal niet bezuinigen op de landgoederen. Middachten heeft een beregeningsinstallatie nodig, de lanen op het Hof te Dieren vragen om een verjongingskuur en de zichtassen van diverse landgoederen moeten worden verbeterd. Dat zijn, zoals u begrijpt, onontkoombare uitgaven. Daarmee laten we niet alleen ons groene hart spreken maar doen we tevens recht aan het gedachtegoed van de linkervleugel van het college. Een sociaal vangnet voor particuliere grootgrondbezitters is bittere noodzaak. Zij zijn de nieuwe minima. Ze hoeven zich dan ook geen zorgen te maken. Wij zijn en blijven betrouwbare partners.

Of vindt u soms dat onze landlords hun eigen broek moeten ophouden? Juist in deze tijd. Dat gelooft u toch niet echt? Als we al moeten bezuinigen dan schrappen we liever zo’n parallelweggetje in Dieren. Dat zet pas zoden aan de dijk. Zichtassen, parklanen en beheervisies zijn oneindig veel belangrijker dan wegenonderhoud, ‘n paar uurtjes huishoudelijke verzorging, een zwembad voor het klootjesvolk of die zinloze boekenopslag. Laat staan die bijstandsparasieten. Gadverdamme nee! Laat oma haar eigen troep maar opruimen. Hijs je luie reet maar uit je rolstoel Truus. Die hebben wij trouwens ook al betaald. Het is afgelopen met dat gepamper. Hup, ga maar ‘s aan het werk!

Hèhè, lucht dat even op! Maar ik moet me inhouden want anders hebben we zo weer een stoet mekkerende burgers bij de inspreekmicrofoon.

By the way, we hebben onlangs nog een subsidietje van 25.000 euro aan Outdoor Gelderland geregeld. Dan kunnen ze daar hun huishoudboekje ook weer een beetje op orde brengen.

U ziet, alle burgers moeten de broekriem aanhalen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat bovenstaande uitleg bijdraagt aan uw begrip.

Doei, tot de volgende enquête!

Uw communicatiemedewerker