KLIK OP BOVENSTAANDE AFBEELDING OM NAAR DE HOMEPAGE/HOOFDPAGINA TE GAAN

vrijdag 6 juli 2012

Doorpakken

Ik heb tijdens mijn afwezigheid niet veel gemist. Het Nederlands voetbalelftal ging af als een gieter, de politieke en financiële uitverkoop van Nederland aan Europa gaat gewoon door en politiek Den Haag loopt zich warm voor de verkiezingen. In Rheden gaat ook alles z’n gangetje. Over afvalbakken, rekenfoutjes, kunstgrasvelden of het cultuurbedrijf wil ik het vandaag niet hebben. Kan altijd nog. Het is weer Traverse-tijd. De Traverse gaat nooit verloren!

De gemeente Rheden steekt 14 miljoen euro in de Traverse, inclusief 1,5 miljoen bijdrage voor een lange tunnelbak. Het is te merken dat college en raad van dit dossier af willen. De raad ging snel akkoord met het voorstel. Geen gekissebis over de bundeling van weg en spoor bij Hof te Dieren, de raad accepteert verder dat bewoners aan de Burgemeester Willemsestraat met hun woningen op een vluchtheuvel dreigen te worden geparkeerd en burgers en belangenorganisaties die willen meedenken worden zoveel mogelijk op afstand gehouden. Alles onder het motto “doorpakken”. 

Bij de provincie is van doorpakken weinig te merken. VVD-gedeputeerde Conny “Koningslijn”  Bieze neemt ruimschoots de tijd. Haar voorganger Marijke van Haaren ging met Hart van Dieren voluit op haar gezicht. Bieze wil dat absoluut voorkomen. Zij heeft daarom een beslissing over de korte of lange tunnelvariant over de zomer heen getild. Eerst meer zekerheid over de kosten. Daarna ziet ze verder.

Een boodschap aan de Statenleden: Geef Dieren die lange tunnelbak en laat de mensen in de Burg. Willemsestraat niet in de kou staan! Vanaf deze plek wil ik de provinciale fracties van D66 en VVD er ook aan herinneren dat zij nog verkiezingsbeloften hebben in te lossen. Vorig jaar, voor de provinciale verkiezingen, meldde D66-leider Michiel Scheffer mij dat zijn partij tien miljoen euro extra over heeft voor de Traverse en volgens  Anja Prins  wilde haar VVD zich altijd al sterk maken voor de lange variant. Het moment waarop die mooie woorden in daden kunnen worden omgezet nadert. Overtuig jullie collega’s en geef gedeputeerde Bieze de kans om met een gerust hart door te pakken. 

Dieren rekent op jullie!