KLIK OP BOVENSTAANDE AFBEELDING OM NAAR DE HOMEPAGE/HOOFDPAGINA TE GAAN

vrijdag 15 juli 2011

Intermezzo

De afgelopen jaren werden enkele verzorgings- en verpleeghuizen in de omgeving herbouwd. Casa Intermezzo aan de Broekstraat in Velp bood sinds 2005 tijdelijk onderdak aan de bewoners van die instellingen. De bewoners van de Ulenpas, de seniorenflats aan de overkant van de straat, zagen zich door de komst van de Casa ernstig beknot in hun woongenot. Hun verzet mocht echter niet baten. Innoforte, de eigenaar van de Casa, kreeg een vergunning om de Casa tot november 2010 te laten staan. Door problemen bij de nieuwbouw van Regina Pacis, de laatste huurder, gunde de gemeente Rheden de Casa zelfs respijt tot 2011.

Nu gaat het gerucht dat Innoforte nog enkele jaren de bewoners van het Velpse Lorentzhuis in de Casa wil huisvesten. Ik geloof er tittel noch jota van.

In 2007 meldde een rapport van het College bouw zorginstellingen dat de initiatiefnemer van de Casa uitging van een gebruiksduur van ongeveer 10 jaar. Die bewering werd door de bestuurder van Innoforte, dhr Cools, vakkundig ontzenuwd. Hij zei toen: ‘De Casa is demontabel en kan relatief eenvoudig worden afgebroken en elders weer opgebouwd. De Casa kan verkocht worden aan het College bouw zorginstellingen. Er zijn gegadigden genoeg die de Casa willen overnemen. Ook is er een terugkoopregeling. Het huurcontract met Insula Dei loopt af in september 2008. Daarna neemt Regina Pacis haar intrek. De termijn voor Regina Pacis loopt af in september 2010. Daarna wordt de Casa gedemonteerd.’ en ‘Voor de nieuwbouw van het Lorentzhuis wordt een oprolscenario toegepast. De bouw wordt in fasen gerealiseerd waardoor telkens een deel van het Lorentzhuis bewoonbaar is. Bovendien is een opnamestop voor het Lorentzhuis ingesteld. De bewoners hoeven na november 2010 dus niet in de Casa te worden ondergebracht.’

Denkt u nu werkelijk dat een gerespecteerd bestuurder van een gerenommeerde zorginstelling zijn woord breekt? Spoort u wel? Ik weiger zoiets tot mij te nemen. Kom op zeg! Zo’n man zet zijn geloofwaardigheid echt niet op het spel. De bewoners van de Ulenpas hoeven zich dan ook geen enkele zorg te maken. Het is maar een gerucht. Niet meer dan een intermezzo.