KLIK OP BOVENSTAANDE AFBEELDING OM NAAR DE HOMEPAGE/HOOFDPAGINA TE GAAN

vrijdag 28 oktober 2011

Dancing with wolves

Het komkommernieuws van de afgelopen zomer was wat slapjes. Het komkommerde vooral om de komkommer zelf. Niet eens een poema of een kangoeroe. Dat werd op de valreep ruimschoots goedgemaakt door de wolf. Automobilisten zagen ´m bij Duiven langs de kant van de weg. Je kunt dan, net als met ufo’s, op de volgende melding wachten. ´n Paar dagen later werd de wolf door wandelaars op de Oost-Veluwe gespot. Helaas, foto´s ontbreken.

U kent me. Dat roept vragen op. Hoe kon Bor ongezien vanuit Duitsland naar Duiven bij de A12 komen? En met al die schapen in de wei is het hier toch Luilekkerland voor zo’n beest. Maar hij (of zij) moet een lunchpakketje bij zich hebben gehad want er werd geen schaap, geit of kip vermist. Verder zie ik ook niet hoe hij over de IJssel naar de Veluwe is gekomen. Heeft hij ongezien de brug bij Westervoort of Doesburg genomen of is op een lege maag de IJssel overgezwommen? Op de Veluwe aangekomen had ie nog steeds geen honger want meldingen over door de wolf verscheurde reeën of zwijnen bleven uit.

Natuurmonumenten ontvangt de wolf die “mogelijk” bij Duiven en “wellicht” op de Ramenberg is gezien met open armen. Voor dagblad Spits staat het als een paal boven water: de wolf is hier. Jammer genoeg kan hij zich niet voortplanten. Logisch denkt u. Hij was immers alleen. Maar de journalist weet het beter. De wolf kan zich niet voortplanten omdat er geen wijfjes in de buurt zijn. Ergo, het is een reu. Knap hoor. Een kwestie van ying-yang, fingerspitzengefühl.

Weet je wat, ik doe ook een duit in het zakje. Wikkie, de hond van mijn zus is een schat. Hij doet nog geen vlieg kwaad maar een foto waarop hij zijn snuit door het struikgewas steekt overtuigt zelfs de grootste scepticus. Beste natuurvrienden: Ontkurk de champagne De bestelling voor een compleet roedel kan de deur uit. Het volk is er rijp voor.

Volgend jaar wil ik een beer. Een makkie. Beren lopen immers wel vaker op de weg.