KLIK OP BOVENSTAANDE AFBEELDING OM NAAR DE HOMEPAGE/HOOFDPAGINA TE GAAN

zaterdag 24 maart 2012

Politiek Rheden Live


Ik heb mijn activiteiten uitgebreid naar de ether. Naast blog Politiek Rheden en column Theo in het Streekjournaal mocht ik op 1 maart een start maken met het programma Politiek Rheden Live via M-FM Radio.

Voor mij een nieuwe ervaring. Ik ben gewend om de blog en de column in mijn uppie te doen maar voor radio is meer nodig. De onderwerpen, de redactie en de presentatie zijn mijn pakje aan maar daarnaast werkt een groot team zich uit de naad om alles technisch mogelijk te maken en in goede banen te leiden.

Ik was best een beetje zenuwachtig. De verwachtingen waren hooggespannen. Hoe kon ik het drie uur durende programma op een aantrekkelijke manier vullen? Waren de thema’s aansprekend genoeg? Het viel me honderd procent mee. De gasten waren openhartig, de onderwerpen actueel, en de muziek door Rhedens zangtalent Roos van Tuijl hartverwarmend.

Joop Zijlstra verhaalde over zijn levensloop en zijn strijd tegen onrecht en arrogant bestuur, Rozendaalse raadsleden lieten hun licht schijnen over de (toen nog) voorgenomen bouw van de basisschool op de Del en met Rhedense politici en vertegenwoordigers uit De Steeg en Dieren besprak ik de perikelen rond de restauratie van de vernielde beelden. Het aanwezige publiek droeg zijn steentje bij met vragen en opmerkingen.

Een schot in de roos. Die drie uren vlogen voorbij. Het blijkt maar weer eens hoe geïnteresseerd mensen in politiek zijn. Vooral als die toegankelijk wordt gebracht en zij zonder remmingen hun gedachten en ideeën kunnen spuien. Ik hoop dat volgende uitzendingen net zo enthousiast worden ontvangen

Ik ben nu bezig met de voorbereidingen voor de volgende uitzending. Met actuele zaken die het dagelijks leven raken. Ook die van u. U bent op donderdag 5 april om 20 uur van harte welkom in café d’Oranjeboom in Velp. Ik hoop dan opnieuw op een volle bak. We zoeken overigens nog meer locaties die geschikt zijn. We willen de lokale politiek ook letterlijk dicht bij u brengen. 

Zodat we een nieuw laagje van de politieke drempel kunnen afschaven.